Петренко виконав обіцянку, взявши у Мін'юст «євромайданівців»

Читать на русском

Міністр юстиції Павло Петренко продовжує залучати до роботи в Мін'юст адвокатів і юристів Євромайдану.

Про це Петренко розказав в коментарі кореспонденту «Слова і Діла».

«Агія Ахундова, Дмитро Сторожук, Ігор Алексєєв, ще десь декілька адвокатів, які були безпосередньо в цьому центрі, і по регіонам дуже багато юристів, які брали участь у справах (залучені до роботи в Мін'юсті - ред.)», - сказав Петренко.

Також він повідомив, що сьогодні залучаються до роботи в органах юстиції й колишні адвокати центрів безоплатних правових допомог. 

Крім цього на сьогоднішній день створено експертну раду, яка займається питаннями Криму. «Туди увійшли фактично ті всі адвокатські об'єднання, які були на Майдані. Ми в цьому плані прогресивні», - сказав міністр.

Петренко вважає більш ефективним залучати на керівні посади адвокатів, які вийшли з громадянського суспільства, аніж залишити на місцях державних службовців зі стажем, який «використовується не в тому напрямку».

Нагадаємо, Павло Петренко був призначений міністром юстиції 27 лютого 2014 року. Того ж дня Петренко заявив, що одним із першочергових завдань на новій посаді є залучення до роботи ввіреного йому відомства адвокатів та юристів, які брали участь у діяльності Євромайдану

В активі Павла Петренка - 9 виконаних обіцянок з 48, зареєстрованих у системі «Слово і Діло». У процесі виконання зараз знаходяться 38 обіцянок міністра, зокрема, про те, що Україна буде звертатися з позовом у відповідні інстанції щодо збитків, завданих російською військовою окупацією Криму. 

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: