Учасникам АТО збільшили виплати, але до обіцяної 1000 грн на день далеко

Читать на русском

Військовим, які беруть участь в АТО, вдвічі збільшено грошове утримання, втім, навіть після збільшення виплат ці суми аж ніяк не відповідають обіцяним Петром Порошенком 1000 грн на день.

Про збільшення виплат військовослужбовцям заявив на брифінгу заступник директора Департаменту фінансів Міноборони Сергій Винник, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу оборонного відомства.

«Додаткові гроші для учасників антитерористичної операції надійшли у розпорядження фінансових підрозділів і будуть виплачені найближчими днями», – заявив він.

На підвищення виплат, зі слів чиновника, виділено понад 80 млн грн. Зокрема, відповідна постанова уряду передбачає виплату винагороди у розмірі 100% місячного грошового забезпечення та зарплати військовим, які беруть участь в АТО.

«На сьогодні (стрілець) отримує грошове забезпечення у сумі 2 700 гривень, а буде отримувати 5 400 гривень, тобто майже вдвічі збільшиться його заробітна платня. У командира відділення десантного підрозділу заробітна платня складала 4 100 гривень, з урахуванням винагороди він отримуватиме 8 200 гривень», - пояснив він.

Нагадаємо, проектом «Слово і Діло» зафіксовано обіцянку Петра Порошенка, який 25 травня 2014 року пообіцяв, що солдати української армії, які беруть участь у бойових діях, будуть отримувати 1000 грн на день вже з 26 травня.


Крім того, Порошенко, будучи кандидатом у Президенти, пообіцяв зробити все, щоб військові не мали проблем із матеріально-технічним забезпеченням, а також визначив своїм пріоритетом переозброєння української армії за рахунок власного військово-промислового комплексу.

Системою «Слово і Діло» наразі зафіксовано 72 обіцянки Петра Порошенка, з яких поки виконано 13. Скільки його обіцянок не були виконані, можна дізнатися на нашому сайті.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: