Політолог: Тарута і Ахметов - господарі, що спалили хату, готуючи обід

Читать на русском

Політолог Андрій Золотарьов вважає, що губернатор Донеччини Сергій Тарута найімовірніше позбудеться своєї посади через те, що не використав усі можливості для стабілізації ситуації в регіоні.

Про це він сказав на прес-конференції 12 червня, відповідаючи на питання журналіста «Слова і Діла».

За словами керівника центру політологічних досліджень «Третій сектор», бізнесмени Сергій Тарута й Рінат Ахметов у своїх намаганнях домогтися від Києва додаткових преференцій, зайшли надто далеко.

«Донецька політична еліта, бажаючи приготувати собі обід... спалила хату, - так образно охарактеризував ситуацію на Донбасі Золотарьов. - Що стосується Тарути, тут все очевидно, людина опинилася не в той час і не на тому місці. Він використав далеко не всі можливості, котрі міг задіяти вкупі з Рінатом Ахметовим для стабілізації ситуації».

Нагадаємо, експерт також висловив думку про те, що в регіонах України очікуються масштабні кадрові перестановки.

Сергій Тарута був призначений головою Донецької облдержадміністрації за пропозицією Ріната Ахметова у березні 2014 року. Незважаючи на всі задекларовані чиновником заходи, Донеччина за час його правління перетворилася на гарячу точку з численними осередками сепаратизму. Наразі місцева влада практично не контролює ситуацію в регіоні.

З 23 обіцянок нинішнього губернатора Донецької області на цю мить виконана лише одна, і ще 3 - зокрема, про припинення кровопролиття та придушення тероризму - політик уже провалив.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: