Порошенко змінить всіх губернаторів, крім Коломойського і Палиці - експерт

Читать на русском

Новообраний Президент України Петро Порошенко, ймовірно, змінить всіх губернаторів областей, окрім Ігоря Коломойського та Ігоря Палиці.

Про це, відповідаючи на запитання кореспондента «Слова і Діла», заявив політолог, керівник Центру політичних досліджень «Третій сектор» Андрій Золотарьов.

Золотарьов впевнений, що Порошенко, як і будь-який інший політик на його місці, спробує сформувати в регіонах України власну команду, тому керівникам переважної більшості обласних адміністрацій найближчим часом доведеться шукати нове місце роботи.

Поза «зоною ризику» залишаються лише бізнесмен і губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський, а також людина з його команди, голова Одеської області Ігор Палиця.

«Хто б не був обраний Президентом України 25 травня, в тій ситуації, яка склалася сьогодні в країні, він змушений був би домовлятися (і вже мабуть домовився) з Коломойським. Тому позиції Коломойського в даний момент непохитні », - вважає експерт.

На думку Золотарьова, нинішній глава Дніпропетровської ОДА зараз потрібен Порошенку як фактор забезпечення стабільності на південному сході України. Крім того, політолог відзначає вплив бізнесмена на Одеську та Харківську області.

«Я можу спрогнозувати, що можливо навіть Кернес стане губернатором Харківської області. Це людина, пов'язана з Коломойським, і це людина, яка його слухає. Безумовно, Порошенко буде не в захваті від такого кадрового призначення, але Париж коштує обідні», - резюмував Золотарьов.

Нагадаємо, вчора губернатор Львівської області Ірина Сех направила Президенту свою заяву на звільнення. Також вчора «Слово і Діло» писало про можливе зняття з посади керівника Житомирщини Сидора Кізіна.

Голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський виконав лише одну з 11 зареєстрованих системою «Слово і Діло» обіцянок. Решта 10 знаходяться в процесі виконання. Так, будучи одним з найбільших бізнесменів України, Коломойський пообіцяв не займатися бізнесом під час перебування на посаді губернатора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: