Хроніка боїв за схід (ІНФОГРАФІКА)

Читать на русском

Станом на 3 червня у східних областях триває активна фаза антитерористичної операції. Так, у ніч на 3 червня група українських силовиків потрапила в засідку дорогою з Ізюму до Слов'янська, про що повідомив офіційний представник АТО Владислав Селезньов.

Пізніше Селезньов також заявив про те, що на території Росії продовжують готувати нові загони бойовиків, які будуть робити спроби потрапити на територію України.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звернувся до населення Слов'янська, Краматорська та Красного Лиману з проханням залишатися вдома задля уникнення ризику для життя.

Водночас спікер Верховної Ради Олександр Турчинов на засіданні ВРУ повідомив що недалеко від Сєверодонецька Луганської області був знищений табір бойовиків, у результаті чого загинула велика кількість терористів.

Поблизу Луганського прикордонного загону Державної прикордонної служби сьогодні, як і раніше, неспокійно. Як відомо, напередодні там проходили запеклі бої, які припинилися тільки з настанням темряви. При цьому прикордонники скаржаться на відсутність підтримки з боку інших силових структур.

Донецький міський голова Олександр Лук'янченко повідомив, що жителі міста масово виїжджають з Донецька. Він припустив, що за останній час місто покинули до 15 тис. чоловік.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що в Лисичанську на Луганщині бойовиками був підірваний залізничний міст.

Голова Держприкордонслужби Микола Литвин заявив, що його відомство посилює прикордонні блокпости на сході й переходить з режиму охорони держкордону в режим оборони.

Під Красним Лиманом Донецької області сили АТО почали наступ під прикриттям авіації, але терористам вдалося підбити один із вертольотів.

В. о. генерального прокурора Олег Махніцький сьогодні констатував, що жертвами бойовиків на сході в цілому стала 181 особа, з них – 59 військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: