Петренко розповів, що обіцяні жорсткі заходи торкнулися 40 корупціонерів

Читать на русском

Міністр юстиції Павло Петренко виявив 40 порушників антикорупційного законодавства серед чиновників реєстраційної та державно-виконавчої служб.

Про це Петренко розповів у коментарі кореспонденту «Слова і Діла».

«Порушено близько 40 кримінальних справ. Це стосується реєстраційної служби та державної виконавчої служби. Ці справи розслідуються органами внутрішніх справ і обласною прокуратурою», - повідомив міністр.

За словами Петренка, його міністерство надає МВС і Генпрокуратурі всі матеріали щодо порушень, незалежно від того, ким вони були вчинені. У тому числі це стосується і колишніх керівників Мін'юсту.

«Ви знаєте, що є кримінальні справи і по Лавриновичу, і по Лукаш», - підкреслив Петренко.

Також міністр повідомив, що на причетність до корупційних дій перевіряються керівники районних та обласних органів юстиції, а також органів виконавчої служби.

Крім того, Петренко приблизно через місяць збирається просити правоохоронні органи відзвітувати про виконану роботу в цьому напрямку.

Міністр нагадав, що за його ініціативою Рахункова палата разом з Державною фінансовою інспекцією здійснює перевірку центрального апарату та регіональних управлінь юстиції. «Я опублікую всю інформацію, як тільки вона надійде», - сказав Петренко.

Нагадаємо, 28 лютого Павло Петренко пообіцяв працювати над виявленням корупціонерів в органах юстиції.

12 березня Петренко обіцяв вжити жорстких заходів стосовно корупціонерів у Державній виконавчій та Державній реєстраційній службах.

Також 30 квітня Петренко заявив, що наступним кроком в антикорупційній політиці держави стане створення спеціалізованого антикорупційного органу з розслідування злочинів чиновників.

В активі Павла Петренко - 9 виконаних обіцянок з 48, зареєстрованих у системі «Слово і Діло». У процесі виконання зараз знаходяться 38 обіцянок міністра, зокрема, про те, що Україна буде звертатися з позовом у відповідні інстанції щодо збитків, нанесених російською військовою окупацією Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: