На базі «Першого національного» з'являться 2 нових канали та 3 радіостанції

Читать на русском

Генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія розповів, що на базі «Першого Національного» планується створення 2 суспільних телеканалів та 3-х радостанцій.

На питання кореспондента «Слова і Діла», що буде з самим «Першим Національним», Аласанія відповів, що ресурс продовжить свою роботу як державний національний телеканал.

«Перший» буде залишатися національним телеканалом. На його базі буде національний канал, канал «Культура», 3 радіоканали і таке інше - тобто суспільне мовлення - це така велика корпорація. Буде іще й інтернет-мовлення, я впевнений», - заявив Аласанія.

Також чиновник висунув пропозицію щодо того, щоб передати «Громадському» - телеканалу, створеному на кошти благодійників - ліцензії обласних телерадіокомпаній.

«Громадське» має залишитися обов'язково, я навіть думаю, що можна оці ліцензії, які є в регіонах передати «Громадському» телебаченню. Не майно (воно державним залишається), а от ліцензії - так, можливо», - заявив директор НТКУ. Він також підкреслив, що об'єднання «Громадського» із суспільним телебаченням неможливе.

Сьогодні «Слово і Діло» вже писало про те, що Верховна Рада зволікає з прийняттям необхідних рішень щодо запровадження в Україні суспільного мовлення.

Зураб Аласанія обіймає посаду голови Національної телерадіокомпанії України з 25 березня 2014 року. Напередодні президентських виборів він пообіцяв, що особисто проведе дебати між кандидатами — і свою обіцянку виконав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: