Верховна Рада провалює строки запуску суспільного мовлення - Геращенко

Читать на русском

Народний депутат від партії УДАР Ірина Геращенко визнає, що Верховна Рада зволікає з ухваленням рішень, необхідних для запуску в Україні суспільного мовлення.

Геращенко заявила, що бере на себе відповідальність за те, що парламенту так і не вдалося затвердити кандидатури членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, передає кореспондент «Слова і Діла».

Нардеп визнала, що незадовільна робота парламенту вплинула і на ситуацію на сході, адже неврегульована інформаційна політика призвела до того, що значна частина українського населення отримує інформацію із російських ЗМІ.

«Ми 3 місяці зволікали з тим, щоб оновити хоча би парламентську четвірку Нацради. І в такий важливий виборчий період ми мали б створювати Нацраду, що насправді не зовсім позитивно сприяло інформаційному простору, в тому числі нашому «діалогу» з російськими телеканалами», - констатувала Геращенко.

У свою чергу, гендиректор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія підкреслив, що робота над проектом суспільного мовлення йде із суттєвим запізненням. Він зазначив, що якщо Верховна Рада і Президент негайно не ухвалять склад Нацради з питань телебачення та радіомовлення, з 1 січня 2015 року суспільне мовлення в Україні не запрацює.

Нагадаємо, колишня заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар заявила, що суспільне телебачення та радіомовлення в Україні з'являться уже на початку 2015 року. Такий висновок Сюмар зробила після того, як 17 квітня парламент ухвалив закон «Про суспільне телебачення та радіомовлення України», хоча й він, на думку медійників, потребує серйозних змін.

Ірина Геращенко виконала 4 з 15 обіцянок, зафіксованих системою «Слово і Діло». Серед 9 зобов'язань політика, що наразі перебувають у процесі виконання - обіцянка, що фракція УДАР у повному складі проголосує за розпуск Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: