УДАР так і не оприлюднив свого списку злісних корупціонерів

Читать на русском

В партії «УДАР» так і не оприлюднили зібраного ними минулого року списку з трьох тисяч найбільш злісних корупціонерів України, а спеціально створений партією сайт для  боротьби з корупцією і збирання заяв громадян наразі відключений.

Особливо ревно з корупцією обіцяв воювати колишній голова СБУ та нинішній народний депутат від «УДАРу» Валентин Наливайченко. На початку осені минулого року він обіцяв за місяць оприлюднити прізвища корупціонерів, інформацію про яких партії вдалося зібрати за підтримки простих громадян. Така ж заява була опублікована від імені всієї політичної сили. Однак в зазначений термін довгоочікуваний список не був опублікований.

9 жовтня того ж року Валентин Наливайченко повідомив, що в межах програми "Люстрація влади" партія зібрала понад 3 тисячі заяв про корупційні дії посадовців, і планує їх передати Антикорупційному агентству, створення якого передбачено програмою «УДАРу». Проте даний список так і залишився надбанням ударівців. У жовтні 2012 - квітні 2013 року партія "УДАР" не оприлюднювала жодного списку, який би містив прізвища чиновників-корупціонерів.

Більше того, станом на 16 травня 2013 року сайт stophabar.org (створений для боротьби з корупцією і збирання заяв громадян щодо вчинення чиновниками корупційних дій) не працював і був відключений.

Боротьба з корупцією та тотальна люстрація влади була чи не найголовнішим гаслом «УДАРу» під час передвиборчої кампанії. Подібні обіцянки відображені  як у програмі партії, так і в численних заявах депутатів. Однак, як це часто відбувається в українській політиці, сміливі заяви залишаються лише заявами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: