Порошенко готовий розпустити парламент хоч завтра - Луценко

Читать на русском

Екс-міністр внутрішніх справ та лідер «Третьої української республіки» Юрій Луценко вважає, що у Петра Порошенка є всі підстави розпустити Верховну Раду вже у найближчі дні.

Однак, на думку Луценка, цього робити не варто до тих пір, поки парламент не прийме життєво необхідні для України закони з економічної стабілізації та розвитку, а також затвердить призначення силовиків для якнайшвидшого припинення війни. Про це політик заявив в ефірі «Громадського», передає «Слово і Діло».

Водночас відтягувати питання розпуску Ради на тривалий час Луценко також не радить. На переконання колишнього головного міліціонера, чекати завершення антитерористичної операції для проведення дострокових виборів народних депутатів не можна.

«Якщо ми так поставимо питання - спочатку завершити війну, а потім розпускати Раду - ця війна буде нескінченною. Бо дуже впливовим людям, які не хочуть йти з української політики, наступні вибори не дають шансу повернутися до парламенту. Вони будуть робити все, щоб війна тривала якомога довше. І вони мають для цього можливості», - впевнений Луценко.

Крім того, сама Верховна Рада, на думку політика, має підтримати ініціативу Президента щодо проведення майбутніх перевиборів за відкритими списками.

Уперше про можливість проведення позачергових виборів до Верховної Ради майбутній Президент заявив ще у квітні. Тоді Порошенко був обурений незадовільною роботою своїх колег у парламенті і запевнив, що якщо депутати будуть ігнорувати голосування за життєво важливі законопроекти, Україну чекає ще один Майдан.

Після цього Порошенко не раз наголошував на необхідності перевиборів до головного законодавчого органу країни і навіть включив цей пункт до своєї передвиборчої програми. Пізніше «Слово і Діло» проаналізувало шанси політичних сил на потрапляння у Верховну Раду після нових виборів.

Юрій Луценко, що з 2005 по 2006 та з 2007 по 2010 роки обіймав посаду Міністра внутрішніх справ України, а нині є радником Президента, має у своєму активі 9 виконаних обіцянок із 20, зареєстрованих системою «Слово і Діло». Які саме - дивіться у нашому рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: