До Криму не дійшли обіцяні 400 мільйонів

Читать на русском

За словами голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим Анатолія Могильова минулого року Криму мали надати близько 200 млн. грн. на реалізацію соціальних програм, та ще 200 – на економічний розвиток. Проте з 400 обіцяних мільйонів в регіон потрапили лише 64.

За результатами дводенної поїздки в Київ навесні минулого року кримський керманич Анатолій Могильов повідомив, що в 2012-му році регіону з держбюджету виділять 400 млн. грн.: 200 – на виконання соціальних ініціатив Президента та ще 200 - на економічний розвиток.

Однак, як повідомили нам у Міністерстві фінансів, минулого року з метою фінансового забезпечення реалізації соціальних ініціатив Президента Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» справді було збільшено обсяг субвенції до бюджету Автономної Республіки Крим. Однак загальний обсяг дотацій та субвенцій становив лише 27 млн. 274 тис. грн.замість 200 млн.

На економічний розвиток регіону, згідно з даними Міністерства фінансів АРК, було надано лише 36753, 7 тис. грн., в тому числі місту Феодосія - 17 457, 8 тис. грн. та Ялті - 19 295, 9 тис. грн. Отож субвенції склали лише близько 37 млн. грн.

З причини недостатнього фінансування, а може й з деяких інших,  Анатолій Могильов минулого року не виконав ряд важливих соціальних ініціатив для регіону. Зокрема, для Роздольненського району не було закуплено автомобілі швидкої допомоги, а замість 60-ти обіцяних шкільних автобусів закуплено лише 30.

Крім того, минулого року очільник кримської Ради міністрів обіцяв направити 23 млн. грн. на розвиток первинної медичної допомоги. Однак, за інформацією Міністерства охорони здоров'я АРК, минулого року кошти бюджету Криму на розвиток первинної медичної допомоги не виділялися. Підкреслимо, що зазначені видатки, згідно з Бюджетним кодексом України, повинні фінансуватись з місцевих бюджетів.

Лишається сподіватись, що кримським мільйонам знайшли не менш благородне застосування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: