Порошенко триматиме порох сухим — ВИСТУП ПРЕЗИДЕНТА

Читать на русском

Новообраний Президент Петро Порошенко виступив у парламенті з нагоди своєї інаугурації, повідомляє «Слово і Діло».

Свій виступ у Раді Порошенко розпочав з того, що процитував Івана Франка та Михайла Драгоманова, наголосивши на європейському векторі для України як єдино можливому шляху розвитку держави. «Повернення України до свого природнього, європейського, стану було омріяне багатьма поколіннями», - зазначив Президент.

Порошенко заявив, що на посаді Президента він забезпечить тривалий мир та спокій у державі, і в нього достатньо повноважень і рішучості для цього. В цьому контексті Президент пообіцяв «тримати порох сухим».

«Мир, якого ми сподіваємося досягти найближчим часом, не буде тривалим, якщо ми належним чином не зміцнимо нашу безпеку. Щоб мир став довготривалим, нам треба призвичаїтися до життя в умовах постійної бойової готовності, ми повинні тримати порох сухим», - підкреслив він.

Він додав, що гарантуватиме безпеку і відсутність кримінальних переслідувань для тих повсталих громадян на сході, в яких «немає крові на руках», а також організацію контрольованого коридору, через який російські найманці зможуть вийти з України. Втім, Президент наголосив, що не вестиме переговорів зі «Стрєлками», «Абверами» та «Бісами».

Окремо Порошенко звернувся російською мовою до жителів сходу, пообіцявши не залишити їх в біді та розповівши, які негативні наслідки для регіону несе діяльність терористів. Втім, таке російськомовне звернення, як дав зрозуміти Президент пізніше, не означатиме, що російська мова отримає новий статус в Україні — Порошенко наголосив на тому, що єдиною державної мовою залишатиметься українська, а російській буде гарантовано вільний розвиток та використання.

Також Порошенко заявив, що у відносинах з Росією допускає переговори з будь-яких питань, але ніколи не визнає окупацію Криму - півострів є і буде українським.

Зі слів Порошенка, найбільшу радість для нього завжди приносило створення нових робочих місць, тому завданням держави він вбачає дати людям гідну роботу з відповідною заробітною платою. «Що може втішати людину краще, ніж праця і її гідна оплата... Це перша гарантія внутрішнього миру», - зазначив Глава держави.

Зупинившись на питанні європейської інтеграції України, Порошенко заявив, що кінцевою метою для країни залишається вступ до Європейського Союзу в якості повноправного його члена. На найближчу перспективу Президент пообіцяв, що безвізовий режим з ЄС вступить в силу вже з 2015 року. Крім того, він наголосив на готовності підписати економічну частину угоди про асоціацію вже зараз.

В питанні боротьби з корупцією Порошенко бачить вихід тільки у тому, що кожен громадянин держави проявить свою принципову позицію щодо цього. « Нам потрібен загальнонаціональний антикорупційний пакт між владою і народом. Суть його проста — чиновники не беруть, а люди не дають. Ми не зможемо змінити країну, якщо не змінимо себе», - додав Президент.

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 68 обіцянок Петра Порошенка, 13 з яких наразі виконані, а 6 — провалені.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: