«Свобода» просить «свого» генпрокурора зайнятися Литвином

Читать на русском

Народний депутат від фракції «Свобода» Ігор Мірошниченко звернувся до в. о. генпрокурора Олега Махніцького, голови Служби безпеки Валентина Наливайченка та прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з вимогою перевірити дії керівництва Державної прикордонної служби.

Про це сказано в депутатському зверненні Мірошниченка від 6 червня, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Свободи».

Зокрема, у зверненні до керівників силових структур та прем'єра нардеп просить провести розслідування інформації ЗМІ відносно того, що прикордонники начебто пропустили через кордон групу озброєних терористів, отримавши від них гроші.

«...прикордонники за грошову винагороду в сумі 15 тисяч євро пропустили 50 КамАЗів із озброєними терористами через державний кордон. Відповідне відео є в мережі Інтернет та перебуває у відкритому доступі. Окрім того, зовсім нещодавно державний кордон безперешкодно перетнув поранений ватажок терористів Валерій Болотов. Жодних перешкод ДПС йому не створила! Ба більше, через тиждень він без будь-яких перешкод повернувся в Україну, де на Донбасі продовжує очолювати сепаратистські й терористичні операції», – зазначає депутат у своєму зверненні.

Мірошниченко нагадав, що Микола Литвин очолює Державну прикордонну службу протягом 17 років, але за такий довгий час не зміг вирішити низку важливих проблем.

Нагадаємо, 5 червня екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що через бездіяльність ДПСУ через український кордон з боку Росії безперешкодно в'їхала велика колона терористів. При цьому він натякнув, що в такій ситуації Микола Литвин, за законами воєнного часу, міг би бути розстріляний.

В той самий час сам Литвин заявив, що Державна прикордонна служба не має технічних засобів для реальної протидії проникненню терористів на територію України.

Як відомо, Олег Махніцький є колишнім колегою Мірошниченка по фракції «Свобода».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: