Масштабних фальсифікацій на виборах не було – Доній

Читать на русском

Позафракційний народний депутат Олександр Доній вважає, що значних порушень у ході місцевих виборів у Києві не було.

Тож недостатньо високі результати окремих політичних сил та кандидатів, на думку Донія, не варто пов'язувати з фальсифікаціями, пише «Слово і Діло».

Народний депутат вважає, що виправляти потрібно будь-яке, навіть найдрібніше порушення. У то самий час глобальних фальсифікацій, що могли б істотно вплинути на хід волевиявлення, зафіксовано не було. Більше того, про точність результатів, представлених Київською ТВК, свідчать і результати опитувань. «У Києві різниця між екзит-полами і оприлюдненими результатами не коливається більше ніж на 0,5%, тому заяви про великі зловживання не зовсім відповідають дійсності», – зауважив Доній.

Менше з тим, пристрасті навколо підрахунку голосів на виборах до Київської міської ради не вщухли й досі. Так, 27 травня Олег Ляшко, чия Радикальна партія також балотувалася на цих виборах, заявив, що складання протоколів ведеться з порушеннями. Головними фальсифікаторами Ляшко назвав Порошенка та Кличка.

А вже 1 червня партія «Демократичний Альянс», що балансувала на межі потрапляння до Київради, висунула вимогу перерахувати голоси киян. У свою чергу лідер виборів мера та голова партії «УДАР» Віталій Кличко заявив, що перерахунку голосів не боїться.

Про те, хто тепер вирішуватиме долю столиці в міській раді, читайте у спеціальному огляді журналістів «Слова і Діла».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: