Різнорівневі вибори дозволяють проштовхувати «котів у мішку» – Доній

Читать на русском

Через паралельне проведення президентських виборів кияни недостатньо уважно поставилися до кандидатів у депутати Київради, що дозволило потрапити до неї низці сумнівних особистостей.

Таку думку в розмові з кореспондентом «Слова і Діла» висловив позафракційний нардеп Олесь Доній.

«Населення більшість уваги приділяло президентській кампанії, тому недостатньо прискіпливо поставилося до виборів депутатів Київради... Поєднання різнорівневих виборів дозволяє політикам проштовхувати «котів у мішку», – підкреслив він.

Політик також додав, що українці звикли голосувати за партійних лідерів та бренди, тому не аналізують партійні списки.

«І за мажоритарною квотою, і за партійними списками можуть проходити люди не ідейні, люди, які етично не збігаються з уявою про лідера тієї чи іншої партії. Це стосується не лише "УДАРу", але й маленьких партій. Голосували за бренди всеукраїнського рівня, а списків ніхто не аналізував», – резюмує Доній.

Нардеп вважає, що Київрада і її депутатський склад відповідає рівню розвитку суспільства та самих киян.

«Це проблема не партій, а проблема киян. Якщо громада не буде вчитися демократії, то гріх буде скаржитися на цю Київраду. Якщо ви не будете розбиратися в кандидатах у депутати, то вам будуть їх нав'язувати згори», – зазначив політик.

Як повідомляло «Слово і Діло», нардеп Олесь Доній вважає, що першим кроком Петра Порошенка на посаді Президента України мають стати кадрові ротації в уряді, а не проведення парламентських виборів.

28 травня партія «Батьківщина» звинуватила Донія в недоречних зауваженнях на адресу в. о. Президента Олександра Турчинова, назвавши нардепа «екранним політиком».

Системою «Слово і Діло» на сьогодні зафіксовано 11 обіцянок Олеся Донія, всі вони перебувають у процесі виконання. Серед обіцянок депутата – скасувати «мовний закон» Колесніченка-Ківалова та вирішити проблему соціального та пенсійного забезпечення трудових мігрантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: