Вночі бійці Литвина відбили три спроби штурму українського кордону

Читать на русском

У Державній прикордонній службі заявили, що в ніч на 22 травня на Луганщині терористи здійснили низку спроб прорватися через державний кордон України, а також намагалися захопити одне з відділень Держприкордонслужби.

«У відділення прикордонної служби «Станичнo-Луганське» під'їхала група до 30 осіб, озброєних автоматичною зброєю, в тому числі кулеметами, й висунули ультиматум здати зброю і звільнити приміщення прикордонного підрозділу», – йдеться в повідомленні відомства, пише «Слово і Діло».

У повідомленні сказано, що після того, як українські прикордонники відмовилися виконувати висунуті вимоги, бойовики почали штурм із застосуванням автоматів, кулеметів, гранатомета і ручних гранат. «З найближчих будинків по прикордонниках стріляли снайпери. Бій тривав півтори години», – додали в Держприкордонслужбі.

Прикордонникам вдалося знищити дві вогневі точки снайперів і дорожній каток, яким нападники намагалися проламати ворота на територію підрозділу. Серед прикордонників є поранені й контужені.

Згідно з повідомленням, з метою реагування на різке загострення обстановки на ділянці ОПС «Станично-Луганське» було оперативно підтягнуто прикордонні резерви і поінформований штаб АТО. «Плануються спільні дії зі знищення терористів», – додали у прес-службі ДПС.

Як повідомлялося раніше, Держприкордонслужба звернулася до вищого керівництва країни з проханням посилити охорону кордону в Луганській і Донецькій областях підрозділами Збройних Сил України у зв'язку із загостренням ситуації на українсько-російському кордоні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: