Поки РФ відводила війська, диверсанти повторили штурм Донецького аеропорту

Читать на русском

Сьогодні, 31 травня, сили антитерористичної операції, що контролюють територію Донецького міжнародоного аеропорту, відбили дві атаки терористів.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Сьогодні були дві спроби штурму аеропорту в Донецьку: о 5-й і 7-й годині ранку. Бойовики спробували захопити аеропорт, але зусиллями десантників, які входять до сил АТО, обидві спроби було відбито», - повідомив прес-офіцер АТО Олексій Дмитрашковський.

Він зазначив, що з боку сил АТО ніхто не постраждав. Щодо втрат з боку терористів інформації поки що немає.

Нагадаємо, це вже не перша спроба озброєних «повстанців» взяти під контроль повітряні ворота Донецька. 26 травня бойовикам вдалося захопити аеропорт, однак сили антитерористичної операції оперативно витіснили сепаратистів із території летовища. Щоправда, через нестабільну ситуацію в регіоні Донецький аеропорт досі не відновив свою роботу.

Крім того, сьогодні стало відомо, що Російська Федерація справді відвела частину своїх військ від кордону з Україною. Цю інформацію сьогодні підтвердили в Міністерстві оборони США. Раніше про ротації російської армії заявляв секретар РНБО Андрій Парубій.

Антитерористичною операцією, що нині проходить на території Донецької та Луганської областей, керує Василь Крутов. «Слово і Діло» зафіксувало всього 3 обіцянки генерал-лейтенанта. Зокрема, 21 травня Крутов заявив, що невдовзі з незаконними формуваннями бандитів та сепаратистів на східній Україні буде покінчено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: