Путін нарешті надумав відвести війська від українського кордону - Парубій

Читать на русском

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Андрій Парубій заявив, що вперше за 3 місяці російська армія відійшла від російсько-українського кордону.

Щоправда, проводиться така ротація в рамках планової передислокації, чи справді означає відведення армії від кордону, Парубій ще не знає. Про це він повідомив в ефірі «ТСН», передає «Слово і Діло».

«Сьогодні вперше частина російських військ відійшла від кордонів України. Але наразі ми не знаємо – чи це планова ротація війська, чи реальний відвід армії», - заявив Парубій.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін двічі заявляв про плани відведення армії від українського кордону, але жодних ознак такої передислокації в Міноборони України не помітили.

Нарешті, 21 травня оборонне відомство Російської Федерації повідомило, що армія покине прикордонні райони до 1 червня. Наступного дня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пообіцяв скликати Раду безпеки ООН з приводу переміщень російської армії поблизу кордону з Україною.

24 травня стало відомо про те, що російсько-український кордон незаконно перетнули 5 вантажівок з озброєними людьми.

Андрій Парубій виконав майже чверть із усіх своїх обіцянок, зареєстрованих у системі «Слово і Діло». Найбільше обіцянок секретаря РНБО — 11 — перебувають у процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: