Порошенко і Коваль обіцяють збагатити солдатів, що живуть, як спартанці

Читать на русском

У системі «Слово і Діло» зафіксовані обіцянки переможця президентських виборів Петра Порошенка, а також в. о. міністра оборони Михайла Коваля, пов'язані зі всіма можливими виплатами грошових винагород за участь у антитерористичній операції. Проте ні Порошенко, ні Коваль не дали жодної обіцянки щодо надання нормальних побутових умов для перебування солдатів у гарячих точках.

Нагадаємо, 29 травня 2014 Михайло Коваль  запевнив, що солдати, які беруть участь у АТО, отримуватимуть забезпечення до 20 тис. грн.  Грошове забезпечення Коваль назвав «мотивацією» для учасників бойових дій, що відбуваються на сході України. Крім того, міністр уточнив, що оплату за працю військовослужбовці отримуватимуть в ході проведення операції.

Щедро заохотити українських бійців обіцявся і лідер президентської гонки Петро Порошенко. Так, політик пообіцяв, що солдати української армії, які беруть участь у бойових діях, одержуватимуть 1000 грн в день  вже з 26 травня. Цю обіцянку Порошенко дав у ході своєї президентської кампанії.

Проте українські ЗМІ повідомляють, що умови перебування в місці дислокації українських резервістів, мобілізованих на схід країни в березні, залишають бажати кращого.

«Довелось побувати в одному з польових таборів. Умови воістину спартанські. Питна вода з іржавої свердловини. Баню змайстрували самі з нарубаних в лісі полін за принципом літнього душа. Сплять в палатах по 28 осіб. Духота неймовірна. А коли дощ - течуть. Під ногами сіно - так, до речі, робили в козацьких хатах», - пише на своїй сторінці в «Фейсбук» журналіст телеканалу «Інтер» Роман Бочкала.


Як відомо, сьогодні Михайло Коваль повідомив, що армія не має проблем із забезпеченням солдатів засобами зв'язку та захисту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: