УДАР підпримує саморозпуск Верховної Ради — Розенко

Читать на русском

Представник фракції «УДАР» Павло Розенко заявляє, що народні депутати є заручниками подій, що відбувалися в Україні останні півроку, тому повинні заявити про саморозпуск парламенту, хоча це і не є їхнім обов'язком згідно з Конституцією.

Про це він розказав на прес-конференції, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Ті події і процеси, які пройшли в нашій країні протягом останнього півроку... примушують в першу чергу народних депутатів України приймати політичні рішення щодо саморозпуску і повторних виборів до Верховної Ради України», - сказав Розенко.

Також, за словами нардепа є два фактори, які вказують на необхідність позачергових виборів у Верховну Раду — невідповідність складу ВР з теперішньою «політичною мапою» та прогулювання нардепами засідань. 

«Нинішня ВР після глобальних трансформацій, які пройшли в Україні вже повністю не відповідає «політичній мапі» України. А за два останніх місяці на сесійних засіданнях реєструються не більше 300 депутатів. Тобто біля 200 депутатів просто не приходять», - каже політик.

За його словами, в останні два місяці нардепи використовують картки для голосування своїх однопартійців задля збору необхідної кількості голосів за те чи інше рішення. 

«Ми не можемо елементарно зібрати 226 голосів. Як наслідок - знову процвітання кнопкодавства, але тепер в межах коаліції» - зауважив Розенко.

Крім того він уточнив, що серед нардепів партії УДАРу «кнопкодавства» помічено не було, але ударівцям доводиться «нести відповідальність за колег з коаліції».

В свою чергу нардеп Андрій Павловський вважає, що для розпуску Верховної Ради і дострокових парламентських виборів немає жодних юридичних підстав. За словами Павловського, це можливо тільки у випадку, якщо розпадеться діюча урядова коаліція, або Рада заблокує свою роботу на 30 календарних днів.

Сьогодні, народний депутат від фракції «Батьківщина» Володимир Яворівський заявив, що не вірить у парламентські чутки про вихід партії «УДАР» з існуючої коаліції, щоб та розпалась.

В системі «Слово і Діло» зафіксовано 19 обіцянок Розенка, серед яких він 2 провалив  та виконав 4. 13 обіцянок, серед яких створення антикорупційного бюро розслідувань, залишаються в стадії виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: