Яворівський бачить коаліцію з «помірними регіоналами»

Читать на русском

Народний депутат від фракції «Батьківщина» Володимир Яворівський не вірить у парламентські чутки про вихід партії «УДАР» з існуючої коаліції.

Про це він сказав на прес-конференції, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Я особисто в це не вірю, про те, що «УДАР» готовий вийти з коаліції для того, щоб її не було. І я переконаний, що це просто чиїсь розмови... Я бачу тільки один шлях (до створення нової коаліції - ред.), Щоб до нас приєдналися (депутатська група - ред.) «Економічний розвиток», тобто більш-менш помірні регіонали», - зазначив Яворівський.

На думку нардепа, президент розпустить парламент в трьох випадках: якщо не сформується нова коаліція, якщо парламент відмовиться працювати більше місяця, а також у разі, якщо не будуть внесені кадрові зміни в уряді. Однак останній варіант Яворівський виключає, так як «не бачить у цьому необхідності».

Також нардеп вважає, що на сьогоднішній день варіант блокування роботи парламенту практично неможливий, тому для припинення його роботи можливий «саморозпуск».

Нагадаємо, 27 лютого голова Верховної Ради Олександр Турчинов  оголосив про створення коаліції «Європейський вибір» , до якої увійшли 250 народних депутатів.

Народний депутат від фракції «Батьківщина» Андрій Павловський  повідомив, що у зв'язку з фактичним обранням нового президента в парламенті можливе переформатування правлячої коаліції.

Пізніше нардеп від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець  заявив про те, що його фракція буде брати участь у роботі правлячої коаліції  в парламенті і підтримувати ініціативи Петра Порошенка.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 25 обіцянок  Володимира Яворівського, з яких дві він провалив, а 23 знаходяться в процесі виконання. Нардеп не впорався з обіцянками скоротити грошові витрати на утримання органів влади і скасувати пільги чиновників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: