Янукович обурений «кривавим смертоносним феєрверком» Порошенка

Читать на русском

Позбавлений повноважень Верховною Радою екс-президент Віктор Янукович вважає, що лідер президентської гонки Петро Порошенко неправильно почне свою кар'єру на посаді глави держави, якщо не зупинить антитерористичну операцію на сході України.

«Це дуже поганий знак: почати шлях президента з такого кривавого смертоносного феєрверку, який викликає гнів і прокльони матерів, які бачать смерть і страждання своїх дітей, чоловіків і батьків», - заявив Янукович, пише «Слово і Діло» з посиланням на «ІТАР-ТАРС».

На думку Януковича, з приходом нової влади український народ розраховував на відновлення миру і подолання політичної кризи, але ці надії не виправдалися.

Президент, що самоусунувся, нагадав про численні переговори з колишньою опозицією, представниками ЄС, США, ООН і НАТО в момент, «коли радикали живцем спалювали бійців «Беркута» і бойовими патронами вбивали міліціонерів». У цьому контексті Янукович обурився бездіяльністю міжнародних сторін у момент, коли нинішня влада «знищує український народ».

«У меморандумі від 21 лютого прописана двостороння відповідальність за мирне врегулювання політичного конфлікту. Так чому ж досі представниками вже «нової влади» в Україні віддаються злочинні накази вбивати людей?», - сказав Янукович.

Нагадаємо, 26 травня екс-президент Віктор Янукович, який свого часу обіцяв не звертатися за військовою допомогою до РФ, але не дотримався свого слова, виступив в Росії з черговою заявою.

Зокрема, він зазначив, що легітимність президентських виборів в Україні знаходиться під питанням через незабезпечення повноцінного голосування в них жителів окремих населених пунктів східного регіону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: