Дещиця обіцяє звільнити ще чотирьох «місіонерів» ОБСЄ

Читать на русском

В. о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця заявив, що веде переговори про звільнення чотирьох спостерігачів Організації з безпеки і співробітництва в Європі, які були захоплені в Донецькій області.

Про це він сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент «Слова і Діла».

«У нас є інформація, що ці чотири співробітники місії живі і здорові... Ми ведемо розмову про те, яким чином їх можна буде звільнити найближчими днями», - зазначив Дещиця.

Міністр не став уточнювати деталі переговорів, зазначивши, що над звільненням постійно працює спеціально створений штаб. Дещиця зазначив, що в даний штаб входять співробітники МВС і Міністерства закордонних справ.

Водночас, сьогодні вночі 11 спостерігачів Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявили про звільнення їх з полону  і повернення додому.

Подібні інциденти з представниками ОБСЄ відбувалися на сході України і раніше. Нагадаємо, 3 травня Дещиця повідомив про звільнення 12 захоплених  членів місії ОБСЄ зі Слов'янська.

На рахунку Андрія Дещиці в системі «Слово і Діло» 12 обіцянок. Які з них він виконав, можна дізнатися на нашому сайті.

16 квітня Дещиця запевнив, що 17 квітня він надасть світу докази присутності Росії на сході України на чотиристоронній зустрічі в Женеві, але цю обіцянку виконано не було.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: