Терористи відпустили з полону 11 спостерігачів ОБСЄ

Читать на русском

11 спостерігачів Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), захоплені 28 травня терористами на Донбасі, були звільнені з полону.

«Всі 11 спостерігачів ОБСЄ, затримані сьогодні (28 травня - ред.), повернулися на свою постійну базу в Донецьку», - йдеться у повідомленні ОБСЄ, розміщеному на офіційному Twitter організації, передає «Слово і Діло».

В ОБСЄ уточнили, що група спостерігачів була затримана біля міста Мар'їнка Донецької області. До складу групи входять представники США, Австрії, Болгарії (2 людини), Нідерландів, Фінляндії, Італії, Норвегії, Польщі, Росії, та Словаччини.

Як відомо, вчора близько полудня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ втратила контакт з кількома членами своєї групи, що базується в Донецьку. Разом з тим, в МЗС України заявили, що спостерігачів ОБСЄ утримує одна з проросійських груп.

Нагадаємо, що це не перший випадок викрадення представників ОБСЄ на сході України. Так, 25 квітня МЗС України повідомило про захоплення терористами представників верифікаційної місії ОБСЄ, які працювали в Донецькій області. У свою чергу в СБУ заявили, що викрадення військових спостерігачів спланував співробітник ГРУ Ігор Стрєлков.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: