ЄС навчить українців працювати за європейським законодавством

Читать на русском

У Мінюсті зустріли керівника програм співробітництва представництва ЄС в Україні Ендрю Расбаша та обговорили питання залучення допомоги Україні з боку Європейського Союзу.

«Україні важливо пришвидшити процес стратегічного реформування та мислення. Вагомою є адаптація законодавства до європейського, для чого необхідно навчити та підготувати працівників державного сектору. Україні варто визначитись із обсягом тих законодавчих змін, які необхідно буде здійснити», - наголосив Ендрю Расбаш, пише «Слово і Діло» , з посиланням на прес-службу Мінюста.

За словами експерта Представництва ЄС в Україні, Євросоюз готовий надати максимальну допомогу на секторальному рівні.

Також заступник Міністра юстиції України Руслан Рябошапка наголосив на першочерговій задачі відомства - трансформації вітчизняного законодавства в європейське.

Варто відзначити, що 8 лютого заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що США і Європа не будуть надавати фінансову допомогу  Україні, якщо вона не стане на шлях реформування.

Нагадаємо, Павло Петренко був призначений міністром юстиції 27 лютого. У загальній сумі системою «Слово і Діло» зафіксовано 45 обіцянок  Петренко, які він дав будучи на чолі Міністерства юстиції, так і в якості народного депутата від «Батьківщини». Рейтинг його відповідальності за станом на 28 травня становить 18% - він виконав 8 обіцянок , ще 36 його заяв знаходиться в процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: