Гройсман прийняв у себе луганських децентралізаторів

Читать на русском

Віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман провів зустріч з головою Луганської обласної ради Валерієм Голенко, його першим заступником Євгенією Харіною та заступником Володимиром Пристюком, на якій обговорив ситуацію в регіоні.

Під час зустрічі сторони розглянули можливі шляхи виходу з ситуації, яка склалася в Луганській області, передає «Слово і Діло»  з посиланням на прес-службу Мінрегіону.

Крім того, йшлося про перспективи децентралізації влади та реалізації реформи місцевого самоврядування. На думку Гройсмана , дана реформа допоможе стабілізувати ситуацію в східних регіонах.

Нагадаємо, 15 травня Луганська обласна рада заявила про готовність саморозпуску  в разі відмови Верховної Ради узаконити федеративний устрій України і державний статус російської мови.

23 травня Луганська облрада в черговий раз закликала в. о. Президента Олександра Турчинова зупинити проведення антитерористичної операції і вивести силовиків з території Луганської та Донецької областей.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запропонував Донецькій та Луганській областям в якості експерименту економічну самостійність.

Також варто відзначити, що в разі перемоги на виборах, Петро Порошенко  обіцяв в першу чергу відвідати Донецьк і Луганськ, а також змінити всю владу  в Донецькій і Луганській областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: