Луганська облрада просить Турчинова не тривожити "трудівників і творців"

Читать на русском

Луганська облрада вчергове закликає в. о. Президента Олександра Турчинова зупинити проведення антитерористичної операції й вивести силовиків із території Луганської та Донецької областей.

Про це йдеться в заяві Луганської облради, опублікованій на її офіційному сайті в п'ятницю, 23 травня.

«Наш регіон завжди був краєм трудівників і творців, але й перед ворогом ніколи не пасував. Тому всі спроби залякати його жителів викликають ще більший опір. Адже не раз визнано офіційним Києвом: головна проблема у проведенні так званої антитерористичної операції – масштабна і щира підтримка ополчення мирним населенням. Значить, треба бути чесними і визнати те, що зараз іде війна не проти терористів, а проти мільйонів людей, чий єдиний «злочин» – недовіра до тих, хто прийшов до влади», – йдеться в заяві, пише "Слово і Діло".

Депутати закликали керівництво країни віддати наказ скласти зброю і почати розмову про те, як жити далі разом. Крім того, депутати звернулися до керівництва Євросоюзу та Російської Федерації з проханням використати свій вплив, щоб домогтися від офіційного Києва продовження переговорів із мирного врегулювання ситуації на сході України за участю місцевого самоврядування та представників опору.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що АТО на сході буде продовжуватися, поки там присутні терористи й поки не буде наведено порядок.

Михайло Коваль, в. о. міністра оборони, 13 травня 2014 року запевнив, що всі учасники антитерористичної операції на сході будуть внесені до списку учасників бойових дій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: