Литвин вважає, що на прикордонників повинен рівнятись весь силовий блок

Читать на русском

Голова Держприкордонслужби України Микола Литвин розповів про складну ситуацію на українсько-російському кордоні і поскаржився на катастрофічну нестачу прикордонників.

«Весь силовий блок не зробив того, скільки зробили прикордонники за цей час. Нам дуже важко. У нас найбільший за протяжністю кордон в Європі», - сказав Литвин під час прес-конференції, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, Україні необхідно негайно організувати оборону, а не охорону кордону. Він також додав, що влада України найближчим часом прийме рішення про істотне посилення східного кордону держави. «Зараз приймається рішення. Я думаю, що найближчими днями ми його побачимо, що в найближчі дні буде значне посилення цієї ділянки кордону», - сказав Литвин.

Також, за словами глави ДПСУ, випадки прориву бойовиків з Росії через кордон відбуваються через катастрофічну нестачу прикордонників. «На 740 км кордону з Росією на Луганську область у мене 1800 чоловік. З них 500 демобілізованих. Ось і порахуйте, скільки людей на кілометр», - сказав він.

У той же час на питання журналістів, чи отримують прикордонники підтримку армії і Нацгвардії, Литвин відповів, що теоретично можна зробити багато чого, «і літаки викликати, і авіацію, висадити десант». «Я буду тільки радий. Теоретично це можна зробити, добре розповісти і написати в Facebook», - додав глава ДПСУ.

Нагадаємо, напередодні Державна прикордонна служба повідомила, що невелика колона автотранспорту з боку Росії з боєм прорвалась через кордон України. Також прикордонники звернулися до керівництва країни з проханням суттєво посилити охорону кордону на Донбасі підрозділами ЗС України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: