Вночі терористи прорвалися через кордон України

Читать на русском

Державна прикордонна служба повідомила, що сьогодні вночі колона автотранспорту з боку Росії з боєм прорвалася через кордон України.

«О 3:40 колона перетнула державний кордон, де її вогнем зустрів прикордонний наряд. Зав'язався бій. Порушники, залишивши групу прикриття, частково прорвалися в Україну в напрямку Антрацита», - передає прес-служба ДПСУ, пише «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, в результаті бойових дій прикордонниками пошкоджений і захоплений один мікроавтобус і два легкових автомобіля. «Затримані автомобілі виявилися заповнені автоматами Калашникова, РПГ та вибухівкою», - йдеться в повідомленні прес-служби.

Разом з тим прес-офіцер АТО Олексій Дмитрашковский повідомив, що бій з терористами в Донецьку припинено. За його словами вранці терористам висунули ультиматум, згідно з яким вони повинні були залишити будівлю аеропорту під гарантії безпеки, але вони відмовилися, тому була «проведена робота по їх знищенню».

Також він повідомив, що АТО триватиме до повного знищення терористів. Відносно них можуть застосувати «високоточну зброю».

Відзначимо, що журналіст Соня Кошкіна у своєму Facebook оцінила ступінь пошкодження аеропорту наступним чином: «Аеропорту в Донецьку більше немає. Будівля ще так-сяк, нічого, в принципі, страшного, а от перону дуже погано».

Водночас неспокійно і в лавах самих терористів. Так, голова так званої Луганської народної республіки Валерій Болотов оголосив війну керівництву Донецької народної республіки. Про це повідомила прес-служба Болотова .

На думку терориста, зачистка Донецька силами АТО і здача міста українській армії - це злочин глави ДНР Дениса Пушіліна проти власного народу. «На території ЛНР Денис Пушілін і його найближче оточення вважаються зрадниками і персонами нон-грата. За законами воєнного часу, як зрадники власного народу, вони підлягають ліквідації», - підкреслив глава ЛНР.

Нагадаємо, напередодні епіцентр антитерористичної операції перемістився в місто Донецьк. 26 травня відбувся бій української армії з бойовиками, що захопили міжнародний аеропорт Донецька.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: