Прикордонники просять захисту в Турчинова

Читать на русском

Держприкордонслужба звернулася до керівництва країни з проханням посилити охорону кордону на Донбасі підрозділами ЗС України.

«Керівництво Державної прикордонної служби України звернулося до вищого керівництва держави з проханням посилити охорону державного кордону в межах Луганської та Донецької областей підрозділами Збройних Сил України», – заявив помічник голови Держприкордонслужби Сергій Астахов, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

За його словами, в Донецькій і Луганській областях прикордонникам доводиться працювати в умовах постійних провокацій і психологічного тиску. «Відбуваються спроби блокування пунктів пропуску та знищення їх інфраструктури на відмову прикордонників здати зброю», – сказав Астахов.

Він також розповів, що терористи нападають на прикордонників під час переміщення до місць несення служби, в тому числі з застосуванням вогнепальної зброї. «Надходять і системні погрози прикордонникам та членам їх сімей, у тому числі й дітям, вимоги про звільнення службових приміщень та місць проживання», – зазначив представник Держприкордонслужби.

Разом з тим Астахов запевнив, що щільність персоналу й технічних засобів для контролю кордону України з Росією збільшена щонайменше в десять разів.

Нагадаємо, раніше Держприкордонслужба України вже заявляла про погіршення ситуації на українсько-російському державному кордоні, а також про збільшення кількості погроз від сепаратистів на адресу співробітників відомства й керівників прикордонних загонів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: