Кадиров каже, що на Донбасі воюють не його чеченці

Читать на русском

Президент Чеченської автономної республіки РФ Рамзан Кадиров запевняє, що його бійців на сході України немає.

А якщо представників республіки хтось і бачив на території зони конфлікту, то «це його особиста справа». Буквально так відповів на закиди українських медіа Кадиров у своєму Instagram, пише «Слово і Діло».

«Українські джерела тиражують повідомлення, що якісь «чеченські підрозділи» з Росії вторглися в Донецьк. Я офіційно заявляю, що це не відповідає дійсності. Ніякі «чеченські військовослужбовці» і, тим більше, «військові колони Чечні» в конфлікті не беруть участі», - заявив Кадиров.

Чеченський лідер наголосив, що Чечня як суб'єкт РФ взагалі не має власних збройних сил. Тож окремі представники цієї національності, які були помічені в зоні конфлікту, за його словами перебувають там із власної ініціативи і Кадиров не несе за них відповідальності.

Такі заяви Кадирова дисонують із численними фактами присутності чеченських бойовиків, зафіксованими на сході України. Так, учора про причетність «кадировців» на своїй сторінці у соцмережі заявив російський опозиціонер Борис Нємцов. На відео, наданому Нємцовим, озброєні терористи зізнаються, що вони — уродженці Чечні. Крім того, фото паспорта одного із бійців з північнокавказькою підпискою опублікував на своїй сторінці у Facebook кандидат у президенти Олег Ляшко. За словами політика, цього громадянина Росії затримали 27 травня в Маріуполі.

З підтвердженням версії про те, що проти українців воюють кавказькі найманці, виступив і міський голова Донецька Олександр Лук'янченко. За його даними, серед поранених 26 травня терористів, 8 - громадяни Росії, у тому числі жителі чеченських міст Грозний та Гудермес.

Раніше, після боїв під Слов'янськом 6 травня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що серед убитих прибічників ДНР виявилися й чеченці. Нагадаємо також, що 26 травня вночі українські прикордонники повідомили про прорив кордону вантажівками з озброєними бойовиками у Луганській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: