Обіцяного Денисовою повноцінного житла кримчани поки не отримали

Читать на русском

Міністр соціальної політики Людмила Денисова вживає заходів з розселення майже 9 тис. кримчан, які покинули півострів після його анексії Росією.

Про це вона сказала на брифінгу, відповідаючи на запитання кореспондента «Слова і Діла» щодо виконання нею своєї обіцянки з надання житла кримчанам.

Міністр повідомила, що в даний момент всі бажаючі переїхати з АР Крим на материкову частину можуть розселитися в санаторно-курортних установах.

«Мінсоцполітики та Кабміном вжито заходів для того, щоб  громадяни, що переселилися, були забезпечені місцем проживання. Вони розміщуються в санаторно-курортних установах, геріатричних інтернатах. У обладміністраціях створено штаби, щоб забезпечити розселення та допомогу тим громадянам, які тимчасово переселяються», - сказала Денисова.

Вона нагадала, що Верховною Радою раніше прийнятий закон про захист громадян, які тимчасово переселилися з АР Крим та міста Севастополя, відповідно до якого прописані порядки виплати пенсії, а також соціальної допомоги. За її словами, 8822 особи, з яких 2 тис. - пенсіонери, отримують призначену раніше соціальну допомогу на тимчасовому місці проживання.

Міністр також зазначила, що Мінфін і інші міністерства опрацьовують питання, що стосуються додаткових виплат допомоги, оплати проживання та компенсації за проживання суб'єктам, які надають житло кримчанам.

Нагадаємо, 25 березня Людмила Денисова заявила, що всі евакуйовані з Криму громадяни отримають житло і роботу.

20 травня 2014 вона також запевнила, що в поточному році будуть оздоровлені 548 дітей з Криму, які переїхали на материкову Україну.

Системою «Слово і Діло» станом на сьогоднішній день зафіксовано 51 обіцянку Людмили Денисової, з яких 12 були виконані, а 15 - провалені. Зокрема, як невиконану зафіксовано обіцянку Денисової профінансувати виплату пенсій громадянам України в Криму і Севастополі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: