Меморандум з МВФ злегка зіпсував статистику виконаних обіцянок Кубіва

Читать на русском

Проект «Слово і Діло» зафіксував 18 обіцянок глави Національного банку України Степана Кубіва за час його роботи на нинішній посаді.

Дві третини обіцянок - 12 - поки що мають статус «в процесі», тобто в наслідку можуть виявитися як виконаними, так і проваленими. 5 обіцянок мають статус «виконано», а ще 1 - «не виконано».

Зокрема, Кубів виконав свою обіцянку про відновлення переговорів з МВФ щодо надання фінансової допомоги Україні. Також нинішній глава НБУ стримав свою обіцянку щодо завершення обговорення Меморандуму співпраці між Україною та Міжнародним валютним фондом. Водночас обіцянку підписати цей меморандум у першій половині квітня він виконати не зміг.

З інших заяв Кубіва звертає на себе увагу обіцянка про стабілізацію гривні після надходження першого траншу МВФ. Разом з тим він запевнив, що на підтримку курсу гривні НБУ не витратить жодного долара. Також голова Нацбанку пообіцяв, що рівень інфляції в Україні в 2015 році не перевищить 3-5%.

Крім того Кубів заявив, що Україна сплатить всі свої борги. Він також запевнив, що золотовалютних резервів України вистачить для розрахунків із зовнішніми кредиторами.

Степан Кубів був призначений на посаду голови Національного банку України 24 лютого 2014 року. Поточний рейтинг його відповідальності в системі «Слово і Діло» становить 28%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: