Україна запровадить систему ліцензування лікарів - Мусій

Читать на русском

У Міністерстві охорони здоров'я вважають, що здобувати дозвіл на лікарську діяльність українським фахівцям варто в професійних лікарських організаціях.

Міністр охорони здоров'я Олег Мусій вважає, що Україна має розробити систему видачі дозволів на лікарську діяльність та передати її в руки професійного об'єднання лікарів, повідомляє кореспондент «Слова і Діла».

Відповідний закон наразі напрацьовують у Комітеті охорони здоров'я Верховної Ради. «Після прийняття цього закону право здійснювати лікарську діяльність на території України буде видавати оця професійна корпоративна організація лікарів, яка буде утворена, - переконаний глава МОЗ. - Окрім права на здійснення лікарської діяльності, по суті це буде ліцензією лікаря надавати медичну допомогу».

За словами Олега Мусія, цей механізм називається «лікарське самоврядування». Таким чином, Міністрество охорони здоров'я залишить за собою право акредитувати заклади охорони здоров'я, а відповідальність за професіоналізм медичних працівників ляже на плечі недержавної корпоративної організації.

У відомстві сподіваються, що у зв'язку з цим лікарі перейдуть на контрактні стосунки із закладами охорони здоров'я.

Нагадаємо, «Слово і Діло» вже писало про намір Олега Мусія перетворити лікарську практику на приватний бізнес.

Наприкінці квітня міністр пообіцяв покінчити з корупцією у МОЗ. Раніше чиновник також заявляв про бажання запровадити прозору систему електронних торгів для державних закупівель.

Загалом «Слово і Діло» зафіксувало 21 обіцянку Олега Мусія, усі — в процесі виконання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: