Державне управління справами продасть половину авіапарку (інфографіка)

Читать на русском

Державне управління справами збирається продати 6 із 12 літаків державної авіакомпанії «Україна», що обслуговує офіційні делегації.

Про це з посиланням на «Українські новини» повідомляє «Слово і Діло».

Усі 6 літаків, з якими вирішили попрощатися в ДУСі, – радянського виробництва. Найстаріше повітряне судно – ЯК-40 1971 року випуску, а найновіше – ТУ 134А-3, випущене 1984 року. На продаж підуть також 2 далекомагістральні ІЛ-62М. Останні найчастіше використовувалися делегаціями українських президентів.

Натомість на балансі Державного управління справами залишаться вантажопасажирський АН-74-ТК-300 та пасажирський Airbus A319CJ. Не продаватимуть також 4 гелікоптери МІ-8МТВ. Проте закуповувати нові літаки в ДУСі не збираються.

Загальна сума витрат на обслуговування повітряних суден Держпідприємством «Україна» у 2011 році становила 74 мільйони гривень. При цьому за рік було здійснено всього 113 рейсів.

Скорочення витрат на утримання державних службовців торкнулося не лише повітряного транспорту. «Слово і Діло» вже повідомляло про зменшення автопарку Кабінету міністрів. Про те, яких авто вирішили позбутися українські урядовці, читайте на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: