На третьому круглому столі Кравчук і Кучма вступилися за олігархів

Читать на русском

У ході засідання Національного круглого столу в Миколаєві перший Президент України Леонід Кравчук висловив переконання, що влада повинна тісно співпрацювати зі впливовими бізнесменами.

«Давайте на чистоту: ліквідувати олігархів – ліквідувати економіку України», – заявив Кравчук, коментуючи питання фінансування політичних партій олігархами, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, потрібно вдосконалювати відносини між представниками влади та бізнесу. «Ми живемо в інший час, у час демократії», – додав перший Президент.

Він також висловив думку, що далеко не всі олігархи фінансують депутатів. «Я скажу більше: деякі олігархи самі є депутатами. Так що, вони фінансують самих себе?», – зазначив Кравчук.

Разом з тим, другий Президент України Леонід Кучма розповів, що близько 80% власності держави знаходиться в приватних руках. Він заявив, що для підняття економіки так званим олігархам потрібно фінансувати, в першу чергу, свої підприємства. «Не завжди олігарх – це знак мінус. Якщо влада не зможе співпрацювати з бізнесом, влади не буде», – заявив Кучма.

Зазначимо, що однією із самих запеклих супротивників олігархії є екс-прем'єр і кандидат на пост президента України Юлія Тимошенко. Так, 29 березня 2014 року лідер партії «Батьківщина» пообіцяла знищити олігархію як явище і зробити з олігархів звичайних бізнесменів. Також політик запевнила, що в разі перемоги на виборах вона змусить олігархів платити податки в повному обсязі в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: