Яценюк скликає Раду безпеки ООН щодо метушні росіян на кордоні

Читать на русском

Українська влада закликає терміново скликати засідання Ради безпеки ООН у зв'язку з продовженням агресії Росії на українській території.

«Ми надамо докази того, що саме з російського боку здійснюються спроби ескалації конфлікту, кровопролиття, захоплення українських прикордонних застав і зриву президентських виборів», – цитує прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка прес-служба уряду, повідомляє «Слово і Діло».

Він нагадав, що цієї ночі терористи з Росії здійснили вже четверту спробу прориву через державний кордон України: «Саме з боку Російської Федерації три «КАМАЗи» в ескорті автомобіля «Нива» намагалися прорвати державний кордон України».

«Вважаю, що заяви Російської Федерації про відведення військ від українських кордонів є блефом», – сказав Яценюк, коментуючи заяву російської влади про повернення до місць дислокації військових підрозділів, які перебували на кордоні з Україною.

«Адже навіть якщо війська відходять, то за прямого сприяння російської влади здійснюються прориви державного кордону України озброєними терористами, яких готують на території Росії», – заявив прем'єр.

Разом з тим голова уряду повідомив, що правоохоронні органи та СБУ після затримань отримали беззаперечні докази наявності підготовчих центрів на території військових баз у Росії, «які потім пересуваються на територію України».

Нагадаємо, як повідомила Держприкордонслужба, в ніч на 22 травня на Луганщині терористи хотіли прорватися через державний кордон України й намагалися захопити один із відділів ДПСУ.

Як повідомлялося раніше, МЗС України заявляв, що 17 квітня в Женеві Україна передасть міжнародному співтовариству докази того, що сепаратистські хвилювання на сході України були організовані спецслужбами Росії, але жодних доказів надано не було.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: