Путін знову пообіцяв відвести війська від кордону

Читать на русском

Президент РФ Володимир Путін учергове дав команду повернути російські війська, які проводять навчання на кордоні з Україною, в місця постійної дислокації.

«У зв'язку із завершенням планової весняної фази підготовки військ ... президент Росії дав команду міністру оборони повернути війська, що брали участь у навчаннях, в місця постійної дислокації», – йдеться в повідомленні прес-служби Кремля, інформує «Слово і Діло».

Згідно з текстом заяви, навчання проходили на полігонах в Ростовській, Білгородській і Брянській областях. У повідомленні також сказано, що подальше продовження бойової підготовки російських військ здійснюватиметься на прилеглих полігонах.

Зазначимо, що подібні заяви з боку президента Росії вже неодноразово лунали в ході переговорів із представниками ОБСЄ. Так, 7 травня Володимир Путін на зустрічі зі своїм швейцарським колегою Дідьє Буркхальтером заявляв, що російських військ на українському кордоні немає. В той самий час, за даними Держприкордонслужби України, українські прикордонники, як і раніше, фіксують маневрування поблизу держкордону російських військ і техніки.

Як повідомлялося раніше, президент РФ Володимир Путін закликав сепаратистів на сході України не проводити 11 травня «референдум» про федералізацію країни або проголошення незалежності окремих її областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: