Поки Яценюк "наводить порядок", на сході обрали голову ЛНР

Читать на русском

Голова Кабміну Арсеній Яценюк 7 квітня 2014 року запевнив, що влада наведе порядок у східних регіонах, де розпочалися заворушення сепаратистів.

Однак станом на 8 травня ситуація у східних регіонах України не змінилася й залишилася складною, особливо в Донецькій області. Поза тим, продовжує існувати так звана Донецька народна республіка, представники якої провели референдум щодо відділення від України, пише "Слово і Діло".

Наступного дня після звільнення 7 травня Маріуполя сепаратисти почали будувати в місті барикади та викрадати автівки простих громадян. Також напруженою залишається обстановка в Слов'янську та Краматорську. За словами губернатора Донецької області Сергія Тарути, діяльність сепаратистів дуже шкодить економіці регіону.

Поки прем'єр Яценюк обіцяє взяти під контроль ситуацію на сході України у свої руки, самопроголошена «Луганська народна республіка» обирає голову Валерія Болотова. Таке рішення ухвалили «республіканські збори ЛНР», повідомляє «Українська правда». Крім цього, ЛНР затвердила тимчасову конституцію республіки. Також обрано головою зборів Олексія Карякіна, а прем'єр-міністром – Василя Нікітіна, який раніше був прес-секретарем «південно-східної армії».

Системою «Слово і Діло» станом на 16 травня зафіксовано 267 обіцянок Арсенія Яценюка, з яких 65 були виконані, а 50 провалені.

Яценюку не вдалося навести порядок у східних регіонах, а також він не провів обіцяного загальнонаціонального діалогу для розширення повноважень автономії Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: