Путін заявив, що визнає нову владу після виборів

Читать на русском

Президент Росії Володимир Путін заявив, що офіційна Москва готова працювати з новою владою в Україні, яка сформується після виборів.

«Ми й сьогодні працюємо з тими людьми, які контролюють владу (в Україні – Ред.), але після виборів ми, звичайно, будемо працювати і з новообраними структурами», – сказав Путін, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УП».

У той самий час він заявив, що не можна обирати нового президента України, «тому що є Янукович, який не відсторонений належним чином від влади». «За Конституцією він – чинний президент», – вважає Путін.

«Але ми теж хочемо, щоб урешті-решт настало хоч якесь заспокоєння. І ми з повагою поставимося до вибору українського народу», – сказав президент РФ.

У той самий час він нагадав, що вважає революційні події в Україні державним переворотом. «Як би там не називали – революція, не революція – це державний переворот з використанням сили, бойовиків», – сказав Путін.

Президент Росії також віджартувався на питання про готовність співпрацювати з переможцем виборів, нагадавши про газовий борг України. «Нехай повернуть гроші для початку розмови. Щоб створити сприятливі умови», – резюмував він.

Нагадаємо, 15 травня кандидат у президенти України Петро Порошенко заявив, що офіційний Київ незабаром зможе нормалізувати відносини з Москвою. Він також пообіцяв диверсифікувати постачання газу й забезпечити енергетичну незалежність України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: