Добкін-губернатор: нереалізовані проекти 2012-го року

Читать на русском

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін минулого року не відкрив 16 обіцяних дитячих садочків, не провів газифікацію в 13-ти районах області та виплатив лише 10 із 34 мільйонів гривень заборгованості по заробітній платі працівникам заводу ім. Т.Г. Шевченка. На цьому перелік нереалізованих проектів харківського очільника не завершується.

Минулого року Михайло Добкін планував відкрити в Харківській області щонайменше 27 нових дитячих дошкільних установ. Однак, замість того, аби відкривати нові дитсадочки (їх відкрито лише 11), в області ущільнювалися існуючі навчальні заклади та комплекси (відкрито 31 підрозділ для дошкільнят).

Щодо газифікації Харківщини, то тут Михайло Маркович в 2012 році обіцяв провести відповідні роботи в усіх районах області (на суму в розмірі 125 млн. грн.). Однак роботи з газифікації минулого року проводились в 14-ти районах Харківської області, що складає лише половину від загальної кількості районів області.

Завод ім. Т.Г. Шевченка

Ще в березні 2011-го року під час зустрічі з працівниками харківського приладобудівного заводу ім. Т.Г. Шевченка Михайло Добкін пообіцяв їм вирішити проблему заборгованості по зарплаті, сума якої на той час становила 27 млн. грн. Однак проблема не вирішена й до сьогодні. У травні 2012-го року працівники заводу продовжували організовувати мітинги з вимогою погасити заборгованість по зарплаті, яка, за словами голови профкому заводу Віктора Винника, складала більше 34 млн. грн. Загалом минулого року, за словами Михайла Добкіна, працівникам заводу було виплачено лише 10 млн. грн., які було виділено з держбюджету. Отож, повного погашення заборгованості найближчим часом чекати не доводиться.

До того ж, влітку минулого року Михайло Добкін під час прес-конференції остаточно відмовився від наміру запровадити на заводі випуск електронних підручників, що було «єдиною надією заводу» на відродження, і повідомив, що відповідальність за майбутнє заводу лежить на державному концерні «Укробонпром».

Вселяє надію той факт, що відповідальність за ліквідацію зарплатної заборгованості працівникам горе-заводу Михайло Добкін все-таки залишив за собою. Однак проблеми на заводі не завадили йому заявити про те, що Харківська область в 2013-й рік увійшла без будь-яких заборгованостей перед працівникам бюджетної сфери.

Метро та меланж

Минулого року Михайлу Добкіну так і не вдалося завершити ще два важливі проекти для Харківщини: відкрити в обласному центрі станцію метро та очистити територію області від меланжу. Відкриття нової станції метро «Перемога» в 2012-му році переносилося два рази, на завершення будівництва харківському очільнику не вистачає близько 300 млн. грн. Щодо рештків ракетного палива у селищі Шевченкове, то тут зберігається ще близько 2,3 тисяч тонн меланжу. Від решти запасів планують повністю позбутися до кінця літа цього року.

Сподіваємось, в цьому році будуть реалізовані всі нагальні для області проекти та виплати. Зокрема, харківський губернатор обіцяє протягом року покінчити з явищем невиплати або заборгованості із зарплати на економічно активних підприємствах. Нажаль, завод ім. Т.Г. Шевченка до таких не відноситься.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: