Слідом за 25-м кадром Наливайченко розсекретив «смертельний вірус» у ЦВК

Читать на русском

Голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що на сервері ЦВК було виявлено вірус, який мав знищити результати президентських виборів.

«Вчора було знищено інфіковану програму, яка незаконним способом була запропонована ЦВК попереднім керівництвом уряду. 25 травня цей вірус повинен був знищити результати виборів», – повідомив Наливайченко на брифінгу, інформує «Слово і Діло».

За його словами, цей вірус ліквідовано, а програмне забезпечення замінено. «Отже, в нас сьогодні є впевненість, що сервер ЦВК захищений», – додав голова СБУ. Він також розповів, що спільними зусиллями СБУ та МВС здійснюється захист бюлетенів і списків виборців.

У свою чергу заступник міністра внутрішніх справ Микола Величкович повідомив, що на сході України відбувається блокування виборчих дільниць, викрадення людей і голів виборчих комісій.

Він також розповів, що наглядати за проведенням виборів по всій Україні будуть більше 900 спостерігачів від ОБСЄ, з яких, за словами Величковича, 10 поїдуть у Донецьку область, а 6 – у Луганську.

Як повідомлялося раніше, в день виборів для охорони громадського порядку МВС має намір залучити близько 60 тисяч працівників правоохоронних органів.

Нагадаємо, 20 травня Служба безпеки України повідомила, що для інформаційно-психологічного впливу на глядачів російські телеканали використовують технологію «25-й кадр».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: