60 000 бійців Авакова захистять вибори

Читать на русском

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков залучив до захисту виборів 25 травня правоохоронні органи, громадськість, МНСників та прикордонників.

"У день віборів для охорони громадського порядку буде залучено близько 55,7 тисяч працівніків міліції. Крім цього, буде залучено ще 20 тисяч громадськості", – розповів начальник Управління масових заходів МВС Андрій Чалий у ході прес-конференції "5 днів до виборів", передає кореспондент "Слова і Діла".

Він також повідомів, що по Києву буде залучено майже 4 700 працівніків правоохороних органів тільки на дільницях. На вулицях працюватимуть близько 3 600 працівників. Також Чалий розповів, що МВС розроблено розрахунки, відповідно до яких охорона громадського порядку буде здійснюватіся навколо виборчих дільніць, тобто на вулиці. "Щоденно порядок будут забезпечувати понад 20 тисяч працівніків міліції та понад 3 тисячі представніків громадськості", – сказав він.

Крім того, МВС планує залучити до охорони громадського порядку працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій та працівників Держприкордонної служби. Вони будуть розміщені на вулицях і щоденно забезпечуватимуть порядок. МВС розраховує залучити до заходів Податкову міліцію.

Також будуть залучені групи швидкого реагування та додатково створені слідчо-оперативні групи для своєчасного реагування у випадках виникнення позаштатних ситуацій.

Нагадаємо, 18 березня Аваков заявив про початок масштабної кадрової чистки в МВС.

8 травня 11 депутатів від фракції «Свобода» зареєстрували у Верховній Раді проект постанови, згідно з яким Міністерству внутрішніх справ рекомендують провести переатестацію всіх співробітників правоохоронних органів.

15 травня Аваков повідомив, що у 2014 році з Головного управління МВС України в Харківській області було звільнено 316 його співробітників, половина з яких – 170 – позбулися роботи протягом квітня.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 30 обіцянок міністра МВС. Із його діаграмою відповідальності можна ознайомитися на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: