За 5 років обіцяна Кириленком середня зарплата знецінилася до мінімалки

Читать на русском

Народний депутат від «Батьківщини» В'ячеслав Кириленко, що у 2007 році обіцяв українцям середню заробітну плату 2,5 тисячі гривень, згодом пообіцяв ті ж самі гроші, однак у якості мінімальної зарплати.

Другу обіцянку Кириленко планує втілити в життя, поки при владі колишня опозиція, пише «Слово і Діло».

Так, у 2007 році на з'їзді «Нашої України» Кириленко заявив, що вже наступного року середня заробітна плата по Україні становитиме 2500 гривень. Однак у Державній службі статистики порахували, що середній заробіток українців у 2008 році становив 2001 грн.

28 травня 2012 року вже у складі «Батьківщини» Кириленко сказав, що якщо опозиція прийде до влади, мінімальна заробітна плата в Україні зросте до 2400 грн. Чи вдасться нинішній українській владі втілити цю цифру в реальність, покаже час. Наразі ця обіцянка в процесі виконання.

На цьому турбота Кириленка про статки українців не закінчується. У 2005 році політик обіцяв, що критерієм оцінки добробуту громадян стане саме середня, а не мінімальна заплатня. Однак при формуванні бюджету країни це зауваження так і не було враховане.

«Слово і Діло» зареєструвало 67 обіцянок В'ячеслава Кириленка. 23 з них політик виконав. Так, йому вдалося скасувати подвійне оподаткування доходів українців, що працюють за кордоном, та підняти акцизи на цигарки та алкоголь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: