Естафету обіцянок щодо реформи «Нафтогазу» від Бойка підхопив Продан

Читать на русском

Нинішній кандидат у президенти Юрій Бойко не виконав три свої обіцянки щодо реформування НАК «Нафтогаз України», будучи на посадах міністра енергетики і віце-прем'єра в уряді Миколи Азарова.

Бойко безуспішно намагався почати реформувати НАК «Нафтогаз України», обіймаючи пост міністра енергетики вугільної промисловості у 2011 році.

Тоді він повідомив, що реформування «Нафтогазу України» планується завершити до кінця 2011 року, щоб наступного року почати залучення інвестицій у його дочірні компанії. Однак ця спроба була провалена – поділ функцій компанії почався тільки в кінці березня 2012 року, коли Верховною Радою був ухвалений законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про трубопровідний транспорт», пише «Слово і Діло».

Другу пропозицію про реформування національної акціонерної компанії Бойко висунув у березні 2013 року. Тоді, будучи віце-прем'єр-міністром, він подав відповідний законопроект на розгляд Верховної Ради. Варто зазначити, що законопроект був включений до порядку денного, проте розгляд у комітеті не пройшов.

Крім того, свого часу Бойко розраховував, що Україна отримає 5-6 млрд доларів від продажу 25% акцій НАК «Нафтогазу України». Але спроба збагатити український бюджет не здобула успіху, позаяк український уряд передумав продавати акції.

Необхідно підкреслити, що обіцянку почати реконструювати НАК «Нафтогаз України» дав і нинішній міністр енергетики Юрій Продан. Він заявив, що реконструкція буде проведена згідно з міжнародними зобов'язаннями. Міністр висловив сподівання, що заплановане реформування забезпечить ефективний розвиток галузі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: