Симоненко чинить спротив одному Трудовому кодексу, обіцяючи ухвалити інший

Читать на русском

Кандидат на пост президента України Петро Симоненко замість старого Трудового кодексу пообіцяв ухвалити новий. Водночас запропонований регіоналами ТКУ лідера комуністів теж не влаштовує.

Так, у листопаді 2012 року голова КПУ заявив, що одним із завдань депутатів Компартії є протидія ухваленню «антинародного» Трудового кодексу, що передбачає позбавлення законом встановлених пільг соціально незахищених громадян. Нагадаємо, проект Трудового кодексу України, в якому була низка нововведень щодо ігнорування права людини не тільки на відпочинок, але й охорону здоров'я, запропонувала правляча в той час Партія регіонів.

Разом з тим, у своїй нинішній президентській програмі Симоненко пообіцяв ухвалення нового Трудового кодексу, який встановить, за його словами, реальні гарантії гідної оплати та умов праці, відпочинку та оздоровлення.

Нагадаємо, що в ході теледебатів Петро Симоненко зробив заяву про відмову від участі в президентських виборах. Однак ЦВК заявила, що жодних правових наслідків його заява не має, оскільки, згідно з законом, знятися з президентських виборів кандидати могли до 1-го травня.

Станом на 21 травня в системі «Слово і Діло» знаходяться 107 обіцянок Петра Симоненка, лише 8 із яких зафіксовано як виконані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: