800 спостерігачів з РФ наберуться сміливості приїхати на українські вибори

Читать на русском

Російські громадські організації «В защиту прав избирателей», «Голос», «Гражданин-наблюдатель» направлять в Україну близько 800 росіян, які будуть акредитовані від організації «Європейська платформа – за чесні вибори».

«Велика їх (спостерігачів – Ред.) частина їде за свій рахунок, оскільки коштів для оплати всіх витрат не вистачає. Але при цьому організатори готові всіляко сприяти навчанню цих людей, надавати їм супровідні матеріали», – розповів заступник голови Григорій Мельконьянц, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Известия».

Крім того, Мельконьянец сказав, що російські спостерігачі не будуть направлені «в регіони, де буде ризик будь-яких ексцесів», заради їхньої ж безпеки.

На думку політологів, вибори 2014 р. є найбільш жорсткими в історії України з точки зору безпеки як кандидатів у президенти, так і виборців.

Нагадаємо, 8 травня голова Верховної Ради, в. о. Президента Олександр Турчинов доручив Міністерству внутрішніх справ посилити охорону виборчих дільниць і комісій у Луганській та Донецькій областях, а також поліграфкомбінату «Україна».

Нагадаємо, 20 травня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков залучив до захисту на виборах 25 травня правоохоронні органи, громадськість, МНСників та прикордонників. Їх чисельність склала близько 60 000 чоловік.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: