Політологи закликають зробити усвідомлений вибір на найжорсткіших виборах

Читать на русском

Вибори 2014 року є найбільш жорсткими в історії України з точки зору безпеки як кандидатів у президенти, так і виборців.

Про це на прес-конференції в інформагентстві «Інтерфакс-Україна», організованій проектом «Слово і Діло», заявив соціолог Євген Копатько.

«Ці вибори як ніколи проходять у жорстких умовах. ... Безпрецедентний рівень насильства в цій виборчій кампанії. Тобто те, що робиться щодо кандидатів у президенти – такого не було ніколи, а я бачив всі президентські вибори в цій країні. Були тільки загрози, наприклад, для Наталі Вітренко в незапам'ятні нульові роки», – заявив експерт.

Крім того, він також згадав про вандалізм щодо рекламних носіїв окремих кандидатів, що, на думку Копатька, серйозно ускладнює проведення ними передвиборчої кампанії.

Також соціолог нагадав, що в українців на руках знаходяться тисячі одиниць зброї, і що присутність озброєних людей на виборчих дільницях в окремих регіонах може вплинути на безпеку й поведінку кожного з виборців.

У той самий час політолог, керівник проекту «Слово і Діло» Віталій Коршунов заявив про те, що, незважаючи на всю неординарність і навіть «екстремальність» нинішніх виборів, українці повинні керуватися на них раціональними підходами.

«Навіть сам факт проведення виборів надзвичайно важливий як для країни, якій необхідний легітимний президент. Але це не рятує нас від необхідності робити вибір осмислено, навіть серед тих кандидатів, які є, навіть у цій ситуації, яка в нас склалася всередині країни та за її межами», – підкреслив він.

У цьому контексті політолог заявив, що в цілому кандидати у президенти роздали близько 1300 обіцянок, у всякому разі, приблизно таку їх кількість було зафіксовано проектом «Слово і Діло». Він також констатував, що з цього масиву обіцянок було виконано лише близько 200, тобто приблизно 17%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: