Тимошенко вирішила, що краще урізати кількість депутатів, ніж їхні зарплати

Читать на русском

Кандидат у президенти Юлія Тимошенко вважає, що необхідно провести дострокові парламентські вибори і скоротити кількість нардепів, проте про обіцяне скорочення їхніх зарплат кандидат не уточнює.

12 вересня 2009 року екс-прем'єрка обіцяла урізати зарплати народних депутатів удвічі. Про це вона заявила на позачерговому розширеному засіданні уряду з підготовки проекту Держбюджету на 2010 рік. Однак обіцяного скорочення не відбулося. Крім того, в держбюджеті 2010 року виплати на утримання Верховної Ради України перевищили аналогічні у 2009 році. Хоча на той момент Тимошенко вже не була прем'єр-міністром України, пише "Слово і Діло".

Балотуючись у президенти в 2014 році, Тимошенко запланувала скорочення складу парламенту до 300 депутатів. Однак про скорочення зарплат у передвиборчій програмі Тимошенко нічого не вказано.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано також кілька обіцянок щодо скорочення кількості депутатів у Верховній Раді України: так, Олег Ляшко обіцяв скоротити кількість нардепів з 450 до 200, а Віктор Бондар – взагалі до 100.

Поточний рейтинг відповідальності Юлії Тимошенко в системі «Слово і Діло» становить 23%. В системі зафіксовано 227 обіцянок Тимошенко, 47 із яких не виконано.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: