«Свобода» хоче вишколити бійців Авакова

Читать на русском

11 депутатів від фракції «Свобода» зареєстрували у Верховні Раді проект постанови, згідно з якою Міністерству внутрішніх справ рекомендують провести переатестацію всіх працівників правоохоронних органів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт українського парламенту.

Нардепи пропонують Кабінету міністрів протягом місяця провести повну переатестацію працівників міліції. Для цього у «Свободі» збираються створити спеціальну комісію, до якої б увійшли керівники підрозділів МВС, народні депутати, члени люстраційного комітету та правозахисники.

Таким чином ініціатори законопроекту хочуть перевірити правоохоронців на готовність чесно та професійно виконувати свої обов’язки.

Нагадаємо, після штурму Харківської ОДА міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пообіцяв провести кадрову чистку місцевої міліції. Пізніше він поширив свій намір на усі підрозділи МВС у східних областях України. Одразу після подій 2 травня в Одесі стало відомо, що частина міських керівників внутрішніх органів також були позбавлені посад.

Провести чистку в лавах українських правоохоронців зібрався й голова люстраційного комітету Єгор Соболєв.

Рейтинг відповідальності Всеукраїнського об’єднання «Свобода» в системі «Слово і Діло» свідчить, що із майже тисячі обіцянок, даних усіма представниками політичної сили, виконано 158, ще 738 – у стадії виконання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: